Sunne nøtter

Ikke alle nøtter er like sunne

Valnøtter, mandler, hasselnøtter, cashewnøtter - å spise nøtter har veldig mange helsefordeler og kan gi deg et lengre liv. Men både mengde og type nøtter har mye å si for hvor sunt det faktisk er.

PASS PÅ: Stadig mer forskning tyder på at nøtter er noe av det aller sunneste vi kan spise. Men både mengde og type nøtter har betydning for hvor stor helsegevinst du får. Og noen nøttesorter bør du faktisk være litt forsiktig med. Foto: NTB
PASS PÅ: Stadig mer forskning tyder på at nøtter er noe av det aller sunneste vi kan spise. Men både mengde og type nøtter har betydning for hvor stor helsegevinst du får. Og noen nøttesorter bør du faktisk være litt forsiktig med. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vi har hørt det en stund nå: Nøtter er sunt. Ikke bare for Ekorn-Jensen og Nøtteliten, men også for oss mennesker.

Faktisk er nøtter blant de aller sunneste tingene du kan spise. De inneholder sunne fettsyrer og en rekke vitaminer, mineraler, proteiner og antioksidanter som kroppen trenger og har godt av. Nøtter er blant annet en god kilde til omega 3 og omega 6, vitamin E, kalsium, jern, sink, magnesium og B-vitaminer.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.