Aldersdiskriminering

Hvorfor blir eldre, kvalifiserte arbeidssøkere diskriminert?

Det er et faktum at mange eldre kvalifiserte arbeidssøkere aldri blir innkalt til intervju. Hvorfor er mange ledere i både offentlig og privat sektor skeptiske til å ansette eldre og hva kan den diskriminerte gjøre?

DISKRIMINERING: Er du godt voksen og opplever å ikke bli innkalt til jobbintervju til tross for riktig kompetanse? Det kan være snakk om aldersdiskriminering. Illustrasjonsfoto: NTB
DISKRIMINERING: Er du godt voksen og opplever å ikke bli innkalt til jobbintervju til tross for riktig kompetanse? Det kan være snakk om aldersdiskriminering. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Det er et faktum at mange eldre kvalifiserte arbeidssøkere aldri blir innkalt til intervju. Diskrimineringsnemnda har i den senere tid behandlet to saker hvor to kommuner ble funnet å ha aldersdiskriminert eldre søkere ved ikke å innkalle dem til intervju. I denne artikkelen ser vi nærmere på avgjørelsene og problemstillingen.

Hvorfor er mange ledere i både offentlig og privat sektor skeptiske til å ansette eldre og hva kan den diskriminerte gjøre?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.