Ektepakt

Hvilke begrensninger og muligheter gir en ektepakt?

Som gift gir ekteskapsloven en rekke regler, som kan endres eller justeres ved hjelp av en ektepakt. Se i hvilke tilfeller det kan være lurt med en ektepakt.

FORDELER MED EN EKTEPAKT: I flere konkrete tilfeller kan en ektepakt mellom ektefeller være lurt. Les mer om det gjelder i din situasjon i denne Vi Pluss-artikkelen. Foto: NTB
FORDELER MED EN EKTEPAKT: I flere konkrete tilfeller kan en ektepakt mellom ektefeller være lurt. Les mer om det gjelder i din situasjon i denne Vi Pluss-artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Når du gifter deg, trer du automatisk inn i et gjennomarbeidet regelverk på familie- og arverettens område.

I arveloven er det viktige regler om gjenlevende ektefelles rett til arv og uskifte, og hvilke konsekvenser det får for avdødes øvrige slekt om avdøde etterlater seg ektefelle eller ikke.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.