– Hver dag tenker jeg: Fy flate, så heldig jeg er!

Kathrine drømte om å bo på en avsides plass med utsikt – og endte opp med å kjøpe en hytte som ligger så bortgjemt til at den er vanskelig å finne. Nå har hun bodd og arbeidet som smykkekunstner på «Kathult» i over ti år.

STORSLÅTT: Kathrine står midt i sitt rike. Se på utsikten hennes! Terrassen, bordet og benkene er selvlaget – med hjelp fra gode naboer som også er blitt nære venner. Til høyre hovedhuset, til venstre verkstedet. Foto: Siv-Elin Nærø
STORSLÅTT: Kathrine står midt i sitt rike. Se på utsikten hennes! Terrassen, bordet og benkene er selvlaget – med hjelp fra gode naboer som også er blitt nære venner. Til høyre hovedhuset, til venstre verkstedet. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En mild vind stryker over blåbærlyng, markjordbær, revebjeller og tistler. Fra en bjørk kvitrer en fugl, og katten Lina spisser ørene.

– Se hvor fint lys det er på fjellet nå, sier Kathrine Berg og vender blikket mot en utsikt som kan ta pusten fra noen hver: Skyene blafrer over himmelen som seil på en skute, og fjellene reiser seg lik mektige kjempeskrog opp fra fjorden, nærmere bestemt Nordfjorden. Den nordligste av de tre store fjordene i Sogn og Fjordane.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.