Brøyting av vei

Hvem har ansvaret for å brøyte veien?

Hvem som eier veien avgjør hvem som har ansvaret for vedlikeholdet av den, også i form av brøyting om vinteren. Og det er ikke fritt fram for naboen å brøyte snøen fra sin tomt over til deg.

BRØYTING AV PRIVAT VEI: Les mer om reglene for hvem som har ansvaret for brøyting, og hvordan kostnadene skal fordeles. Foto: NTB
BRØYTING AV PRIVAT VEI: Les mer om reglene for hvem som har ansvaret for brøyting, og hvordan kostnadene skal fordeles. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom veien du bor ved er kommunal, er det kommunens ansvar å vedlikeholde veien sommer som vinter. Samtidig betyr dette at du i noen tilfeller må godta at kommunen brøyter snø fra veien over på din eiendom.

Men hva er reglene for brøyting av privat vei? Og må du bidra med å betale for brøytingen?

Her vil hvor mye du bruker veien sammenliknet med naboene dine, spille inn på brøytekostnadene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.