Nav, ufør og AAP

Hva skjer med lånet ditt om du blir ufør, må på AAP - eller privatøkonomien plutselig endrer seg?

For mange kan det bety mye dårligere økonomi dersom man av forskjellige grunner skulle ende opp i et løp med arbeidsavklaringspenger og kanskje uføretrygd. Så hva gjør man da, om terminbeløpet på huslånet er mer enn det man greier å betale?

HVA MED BOLIGLÅNET OM DU BLIR UFØR ELLER MÅ PÅ ARBEIDSAVKLARING? Det er stadig flere av oss som har høy gjeld ut fra inntekt - som gjør oss mer sårbare ved bortfall av inntekt, høyere rente eller fall i boligprisene. Foto: NTB
HVA MED BOLIGLÅNET OM DU BLIR UFØR ELLER MÅ PÅ ARBEIDSAVKLARING? Det er stadig flere av oss som har høy gjeld ut fra inntekt - som gjør oss mer sårbare ved bortfall av inntekt, høyere rente eller fall i boligprisene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Dyrere lån, høye strømpriser, økte matvarepriser og dyrere drivstoff betyr trangere økonomi for de fleste. Mange har høy gjeld i forhold til inntekt. Så hva skjer nå, om du skulle bli arbeidsledig eller må over på arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd? En allerede skadeskutt personlig økonomi blir enda trangere med reduksjon i inntekt.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.