Hva hjelper mot sår hals?

Forkjølelse og influensa kan gi skikkelig vondt i halsen. Slik anbefaler ekspertene at du lindrer plagene.

SÅR HALS: Det fins både kjerringråd mot rås hals, og reseptfrie medikamenter på apoteket. Men hva råder ekspertene? Foto: NTB
SÅR HALS: Det fins både kjerringråd mot rås hals, og reseptfrie medikamenter på apoteket. Men hva råder ekspertene? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ved influensa, forkjølelse eller covid-smitte kan sår hals være en av plagene som dukker opp. Og som de fleste vet, kan dette gå ut over alt fra humøret til nattesøvnen.

De fleste går da til innkjøp av halstabletter, som fins både i butikk eller på apotek. De sistnevnte variantene inneholder medisinske virkestoffer med lovnader om lindring. Men har disse noe for seg? Og hva kan du gjøre som faktisk lindrer plagene?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.