Sovemedisiner

Hva er riktig bruk av sovemedisiner?

Selv om sovemidler ikke løser årsaken til søvnproblemene, har de av og til sin plass i behandlingen. Når er bruken trygg og effektiv, og hva bør særlig eldre være oppmerksomme på?

VÆR VARSOM: Lavest mulig effektiv dose i kortest mulig tid, er hovedregelen ved bruk av sovemidler. Foto: NTB
VÆR VARSOM: Lavest mulig effektiv dose i kortest mulig tid, er hovedregelen ved bruk av sovemidler. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt en tredjedel av befolkningen sliter med dårlig søvn i perioder, mens 10-15 prosent har alvorlige søvnproblemer. De færreste av disse får riktig behandling, ifølge Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SOVno).

Hva som er riktig behandling i det enkelte tilfelle avhenger av flere forhold: Om problemene har oppstått nylig eller om de har vart en stund, hva slags søvnproblemer det er snakk om, hva de skyldes, og hvilken type behandling som eventuelt er prøvd tidligere. Dreier det seg om aldersrelaterte søvnproblemer, er det også bestemte ting å ta hensyn til.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.