Hva er riktig bruk av avføringsmidler?

Noen ganger må det mer enn små livsstilsendringer til for å få fart på en treg mage. Hvilke reseptfrie alternativer er tryggest, og hvilke bør du bruke med forsiktighet?

RESEPTFRITT: At mange avføringsmidler kan kjøpes uten at du trenger å gå til legen, gir mulighet for feilbruk og misbruk.
RESEPTFRITT: At mange avføringsmidler kan kjøpes uten at du trenger å gå til legen, gir mulighet for feilbruk og misbruk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du trenger ikke engang gå på apoteket, enkelte avføringsmidler får du kjøpt på butikker og bensinstasjoner for den saks skyld. Av Folkehelseinstituttets rapporter om legemiddelforbruket i Norge, går det frem at en stor del av midlene vi tyr til mot forstoppelse selges reseptfritt. Det betyr likevel ikke at samtlige av disse midlene er helt harmløse.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.