Demens

Hun var morens nærmeste pårørende: - Jeg sitter igjen med en god følelse

Da mammaen til Gro-Helen ble dement, skjønte datteren at dette kom til å kreve mye av henne. Ifølge professor er de pårørendes rolle helt avgjørende - selv om den syke kan glemme at du har vært der like etter.

PÅRØRENDE: Det var vondt å stå på siden og innse at hennes resurssterke mamma nå var rammet av demens, og skulle forsvinne foran øynene deres. Men det aller verste, var likevel å se hvordan hun merket at hun mistet seg selv. Foto: Yvonne Wilhelmsen
PÅRØRENDE: Det var vondt å stå på siden og innse at hennes resurssterke mamma nå var rammet av demens, og skulle forsvinne foran øynene deres. Men det aller verste, var likevel å se hvordan hun merket at hun mistet seg selv. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.