Overgangsalder

Hodepine i overgangsalder: Se ekspert-rådene

Økt forekomst av hodepine i forbindelse med overgangsalderen er et kjent problem. Men hva kan hjelpe? Og når kan vi håpe at det blir det bedre? Her forteller eksperten om hvordan hormonterapi kan påvirke - og den viktige forskjellen på ulike typer.

HODEPINE I OVERGANGSALDER? Mange opplever økte plager med hodepine i perioden før siste menstruasjon og i overgangsalderen. Hormonsvingninger kan trigge migreneanfall for de med migrene - som er en type hodepine som rammer 750 000 nordmenn. Mange har aldri fått diagnosen og dermed heller ingen behandling. Foto: NTB/Shutterstock
HODEPINE I OVERGANGSALDER? Mange opplever økte plager med hodepine i perioden før siste menstruasjon og i overgangsalderen. Hormonsvingninger kan trigge migreneanfall for de med migrene - som er en type hodepine som rammer 750 000 nordmenn. Mange har aldri fått diagnosen og dermed heller ingen behandling. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er definitivt et problem, som vi er veldig klar over, sier nevrolog og overlege Kjersti Grøtta Vetvik ved nevrologisk avdeling, Akershus universitetssykehus (Ahus) - og Norsk Senter for Hodepineforskning (NorHEAD), i denne artikkelen på Vi.no.

Hun sikter da til plager med migrene i overgangsalder. For det er ikke bare hetetokter, humørsvingninger og hjernetåke som kan prege livet i overgangsalderen - men også hodepine, som for mange kan handle om migrene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.