Hjernen din kan kodes om

Svært mange av oss har vanskeligheter med å holde på oppmerksomhet og fokus over tid, og vi begynner å kjede oss dersom ikke sansene stimuleres kontinuerlig.

HVORDAN FOKUSERE BEDRE? Vi har vent hjernen vår til å konstant flytte fokus, ifølge Trine Kolding. Men hjernen kan kodes om til å fokusere bedre på hver ting. Foto: Peter Teglev, Final Eyes
HVORDAN FOKUSERE BEDRE? Vi har vent hjernen vår til å konstant flytte fokus, ifølge Trine Kolding. Men hjernen kan kodes om til å fokusere bedre på hver ting. Foto: Peter Teglev, Final Eyes Vis mer
Publisert

Mange har vent seg til at det alltid skal skje noe, og vi har vent hjernen vår til å konstant flytte fokus, ifølge Trine Kolding, forfatter av boka «Fokus – slik skaper du gode arbeidsbetingelser for hjernen».

Heldigvis kan hjernen kodes på nytt, slik at den kan jobbe mer konsentrert. Her deler hun sine beste råd for å få det til.

Hvordan fokusere i hverdagen?

– Hvis du ikke greier å fokusere i lengre tid av gangen, opplever du en følelse av utilfredshet. Du greier ikke å tenke en eneste klar tanke, du sliter med å få ting ferdig, og da hopper man fort bukk over det viktigste. Det du lett sitter igjen med da, er en følelse av irritasjon og dårlig samvittighet. Alle kjenner jo til den ubehagelige følelsen når man kjører hjem fra jobb og vet at man ikke engang rakk halvparten av det som sto på listen. Og en ny dag truer i morgen. Da blir man lett overveldet av frustrasjon.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.