De siste dødsdømte

– Henry Rinnan var min onkel

For Janne har det vært viktig ikke å fortie fortiden for å kunne forsone seg med den. Er det noen traumer i slekta, som gjør at folk lider, åpne opp om det, sier hun.

TAUST: Da Janne var liten, snakket aldri foreldrene om onkelen Henry og det som hadde skjedd. Det ble lagt lokk på, for å skjerme ungene. Det var for vondt. Foto: Hege Landrø Johnsen
TAUST: Da Janne var liten, snakket aldri foreldrene om onkelen Henry og det som hadde skjedd. Det ble lagt lokk på, for å skjerme ungene. Det var for vondt. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært tøft å være Janne Kathrine Jørstad (53) fra Levanger. Henry Rinnan, en av Norges verste krigsforbrytere under andre verdenskrig, var onkelen hennes. Janne har naturligvis aldri møtt Henry Rinnan. Da hun ble født i 1969, hadde han allerede vært død i 22 år.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.