Helsereiser og behandling i utlandet

Helsereiser og behandling i utlandet

Selv om du ikke er blant dem som kan få innvilget behandlingsreise til varmere strøk på statens regning, er det likevel mulig å få behandling i utlandet og få refusjon fra det offentlige. Vi forteller deg hvordan.

FERIE MED BEHANDLING I UTLANDET? Det er mulig å få behandling i et annet EU/EØS-land tilsvarende den du kunne fått i Norge, både privat og offentlig. Og du kan søke refusjon av Helfo på lik linje som om man ville få det dekket hvis behandlingen ble foretatt i Norge. Foto: NTB/Shutterstock
FERIE MED BEHANDLING I UTLANDET? Det er mulig å få behandling i et annet EU/EØS-land tilsvarende den du kunne fått i Norge, både privat og offentlig. Og du kan søke refusjon av Helfo på lik linje som om man ville få det dekket hvis behandlingen ble foretatt i Norge. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Hvert år er det 2000 nordmenn som får dra på såkalt behandlingsreise på statens regning. Reisene går til blant annet Spania og pasientene betaler kun en egenandel som også omfattes av frikortordningen. Men behandlingsreiser gjelder kun for pasienter med spesifikke diagnoser (les alt om behandlingsreiser i denne artikkelen). Og det er mange fler som får avslag på søknaden om en slik reise, enn de som faktisk får dra.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.