Grå stær

Grå stær-operasjon: Symptomer, operasjonen - og brillene etterpå

Fra grå stær med tåkesyn og endret fargesyn til klare og skarpe farger: - Mange sier de ikke har sett så bra siden de var unge, sier øyelege. Og ja, du kan også «oppgradere» synet og korrigere det som med en brille.

GRÅ STÆR: Sykdommen oppdages ofte på brilletime hos optikeren. Og dersom du først skal operere for grå stær, kan du faktisk «oppgradere» synet ditt samtidig. Foto: NTB/Shutterstock
GRÅ STÆR: Sykdommen oppdages ofte på brilletime hos optikeren. Og dersom du først skal operere for grå stær, kan du faktisk «oppgradere» synet ditt samtidig. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Per i dag er operasjon eneste behandling for grå stær, og det finnes ingen annen godkjent behandling, sier øyelege Christine Tvedt ved Aleris.

Halvparten av alle over 75 opplever grå stær i noen grad. 40 000 lar seg operere hvert år. Noen kan komme ut med bedre syn etter operasjonen enn de hadde før stæren men det kan avhenge av hvilke muligheter som tilbys der du opereres - og hvilke valg som gjøres i forkant av operasjonen.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.