Pensjon

- Glemmer å søke og går glipp av uførepensjon: Dette kan du få som ufør fra andre enn Nav

Noen er ikke er klare over at de kan få ekstra uførepensjon fra andre enn Nav - og går dermed glipp av ekstra penger.

PENSJON FRA ANDRE ENN NAV: Du kan ha rett på uførepensjon fra tjenestepensjon både i offentlig og privat sektor - og du kan faktisk få uførepensjon fra SPK, KLP eller andre pensjonsselskaper selv om Nav sier nei. Foto: Shutterstock/NTB
PENSJON FRA ANDRE ENN NAV: Du kan ha rett på uførepensjon fra tjenestepensjon både i offentlig og privat sektor - og du kan faktisk få uførepensjon fra SPK, KLP eller andre pensjonsselskaper selv om Nav sier nei. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én av fire menn og én av tre kvinner er 100 prosent uføre rett før pensjonsalder. Og selv om Nav utbetaler deg uføretrygd, kan du i tillegg ha rett på uførepensjon fra andre aktører.

Men det er det ikke alle som vet - og de går dermed glipp av den ekstra pensjonen:

- Har du tidligere jobbet i en stilling med offentlig tjenestepensjon kan du også ha rett til uførepensjon. Det er dessverre noen som ikke er klar over dette og som glemmer å søke uførepensjon fra KLP, SPK eller andre pensjonsleverandører, men bare forholder seg til Nav, forteller pensjonsøkonom Øyvind Røst i Kommunal landspensjonskasse (KLP) til Vi.no.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer