Låne penger privat

Gjør dette før du låner bort penger til familie eller venner

Å låne bort penger til en du kjenner innebærer noen klare fallgruver. Her ser du hvordan du sikrer at du får pengene tilbake, og unngår konflikt når pengene skal betales tilbake.

PRIVATE LÅN: En skriftlig avtale bør på plass før lånet gis. Se hvilken informasjon du bør få med i avtalen, før lånet blir gitt. Foto: NTB
PRIVATE LÅN: En skriftlig avtale bør på plass før lånet gis. Se hvilken informasjon du bør få med i avtalen, før lånet blir gitt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Blir du spurt av en bekjent, det være seg en venn eller et familiemedlem, om de kan låne penger av deg? Svarer du ja til dette er det viktig å ha en del konkrete ting på plass før pengene overføres.

Vi har fått gode råd fra advokat Frank C. Aase, som er partner i Brækus Advokatfirma og også leder for Advokatforeningens lovutvalg om konkurs, akkord, panterett, tvangsfullbyrdelse og inkasso, og forbrukerøkonom i Sparebank1, Magne Gundersen, om hva det er viktig å gjøre ved et privat lån, som også kan forhindre at det oppstår konflikt mellom deg og låntakeren i ettertid.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.