Gir hvitløk bedre helse, eller er det en myte?

Et forebyggende universalmiddel. Generelt styrkende for immunforsvaret. Hvitløk sies å ha mange helsebringende egenskaper, men støttes det faktisk av forskning?

KAN GI BIVIRKNINGER: Visste du at man bør være forsiktig med hvitløk hvis man går på enkelte medisiner? Eller at hvitløk i store doser kan være abortfremkallende? Foto: NTB
KAN GI BIVIRKNINGER: Visste du at man bør være forsiktig med hvitløk hvis man går på enkelte medisiner? Eller at hvitløk i store doser kan være abortfremkallende? Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Allium sativum, som denne gamle kulturplanten heter på fagspråket, har utvilsomt lange folkemedisinske tradisjoner. Hvitløk har særlig vært brukt ved hjerte- og karsykdom, luftveisinfeksjoner, feber, hemorroider og andre sår, samt ved stikk og bitt fra insekter og lignende, opplyser Ola Lillenes, informasjonssjef ved NAFKAM - Nasjonalt Forskningssenter for Komplementær og Alternativ Medisin, UiT Norges Arktiske Universitet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.