Nav og tjenestepensjon

Gift, skilt eller samboer? Dette kan sivilstatus bety for pensjons-økonomien

Er du gift eller har du vært gift? Er du kanskje gift på nytt? Er du samboer eller vurderer det? Alt dette kan få konsekvenser for din eller din families fremtidige økonomiske situasjon.

GIFT ELLER SKILT - ELLER SAMBOER? Sivilstatus kan ha mye å si for pensjonen - både for deg som er i live og for de etterlatte når du dør. Foto: NTB/Shutterstock
GIFT ELLER SKILT - ELLER SAMBOER? Sivilstatus kan ha mye å si for pensjonen - både for deg som er i live og for de etterlatte når du dør. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vet du egentlig hvor mye eller lite du vil få i pensjon når du skal gå av med alderspensjon? Eller vet du egentlig hvordan dine eventuelle etterlatte vil få det dersom du skulle dø først?

Det er mange aspekter både ved pensjon fra folketrygden og fra tjenestepensjon som kan virke inn på din eller din families fremtidige økonomiske situasjon.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.