Gammel norsk design kan være verdt mange tusen kroner

Enkelte designgjenstander produsert på 50- til 80-tallet har økt mye i verdi siden den gang, og særlig gjelder dette norsk keramikk, designmøbler og kunstglass. Blant annet gikk figuren på bildet nylig for over 10 000 kroner på auksjon, ifølge auksjonshuset Blomqvist.

NORSK DESIGN: Det er flere eksempler på norsk design fra 50-80-tallet som nå har gått opp i verdi, og som i noen tilfeller er verdt i spekteret 10 0000 til 20 000 kroner. Foto: Blomqvist
NORSK DESIGN: Det er flere eksempler på norsk design fra 50-80-tallet som nå har gått opp i verdi, og som i noen tilfeller er verdt i spekteret 10 0000 til 20 000 kroner. Foto: Blomqvist Vis mer
Publisert

Samtidig som det er høyere priser i butikkene og flere sliter med å få endene til å møtes, er vi inne i den tida av året hvor mange rydder i garasje og bod, og kanskje også leverer gamle ting de ikke lenger liker eller trenger, til lokale loppemarkeder.

Før du gir bort den gamle bryllupsgaven fra 70-tallet eller vasen du arvet etter tante Britt, er det greit å være klar over at enkelte designgjenstander fra perioden 1950 til 1980-tallet er mye verdt: Her snakker vi femsifrede beløp. Kanskje har også du noe som kan selges på Finn.no eller auksjon?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.