Vergemål og fremtidsfullmakt

Fremtidsfullmakten kan avvises og erklæres ugyldig: Slik unngår du fellene

En fremtidsfullmakt skal gjøre det enklere for de som skal ivareta interessene til en som ikke lenger er i stand til å gjøre det selv. Men passer du ikke på, risikerer du at den ikke kan brukes når du trenger den.

FREMTIDSFULLMAKTEN MÅ FØLGE KRAVENE: Du risikerer at statsforvalteren ikke vil stadfeste fremtidsfullmakten eller at den erklæres ugyldig av domstolen dersom du ikke passer på at du følger kravene. Vi forteller deg hva du må passe på - og hvordan du unngår å få problemer. Foto: NTB
FREMTIDSFULLMAKTEN MÅ FØLGE KRAVENE: Du risikerer at statsforvalteren ikke vil stadfeste fremtidsfullmakten eller at den erklæres ugyldig av domstolen dersom du ikke passer på at du følger kravene. Vi forteller deg hva du må passe på - og hvordan du unngår å få problemer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

En fremtidsfullmakt er et privatrettslig alternativ til offentlig vergemål, som kan bli aktuelt dersom demens og annen alvorlig sykdom gjør at du en gang i fremtiden trenger hjelp. Med en fremtidsfullmakt er det du selv som bestemmer hvem som skal ivareta dine interesser den dagen du ikke klarer det selv.

Men pass på at du følger kravene til en fremtidsfullmakt så du ikke risikerer at statsforvalteren nekter å stadfeste den. Dette skjedde med kvinnen som Vi over 60 fortalte om for en stund siden:

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.