– Fra det øyeblikket Tomas ble skadet, ble arbeidslivet lyset - og familielivet ble mørkere

10 måneder gammel fikk sønnen Tomas en hjerneskade. – Å ha et barn med nedsatt funksjonsevne er en kronisk tristhet. Det er ikke noe man kommer over. Det er en oppgave du blir konfrontert med hver eneste dag, gjennom hele livet, sier 83-årige Lone Hertz. I dag er Thomas 56 år og hun er fremdeles Thomas' primære omsorgsperson.

- DU MÅ SPILLE DINE DÅRLIGE KORT GODE: - Du må snu det negative til noe positivt. Det er det eneste man kan gjøre, sier Lone Hertz (83). Hun forteller at fra det øyeblikket sønnen Tomas ble skadet, ble arbeidslivet lyset, og familielivet ble mørkere. - Skjebnen forandret livet mitt for alltid, sier hun. Lone Hertz er også en av Danmarks mest kjente og kjære skuespillere - og er med i den danske tv-serien «Krag & Virkner - en dansk skandale», som akkurat nå går på NRK. Foto: Mathilde Schmidt
- DU MÅ SPILLE DINE DÅRLIGE KORT GODE: - Du må snu det negative til noe positivt. Det er det eneste man kan gjøre, sier Lone Hertz (83). Hun forteller at fra det øyeblikket sønnen Tomas ble skadet, ble arbeidslivet lyset, og familielivet ble mørkere. - Skjebnen forandret livet mitt for alltid, sier hun. Lone Hertz er også en av Danmarks mest kjente og kjære skuespillere - og er med i den danske tv-serien «Krag & Virkner - en dansk skandale», som akkurat nå går på NRK. Foto: Mathilde Schmidt Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Mottoet mitt er, at man må spille sine dårlige kort gode, sier skuespiller Lone Hertz (83). Hun er dansk skuespiller og forfatter – og holder foredrag og er sterkt engasjert i funksjonshemmedes rettigheter.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.