Arv

Fordeler og ulemper ved uskiftet bo

Bør man velge uskiftet bo når man er blitt alene? Ekspertene oppsummerer hva som er argumentene for og imot.

ARV OG USKIFTET BO: Det er flere faktorer som spiller inn på om du bør velge å bli sittende i uskiftet bo, eller ikke. Foto: NTB
ARV OG USKIFTET BO: Det er flere faktorer som spiller inn på om du bør velge å bli sittende i uskiftet bo, eller ikke. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tøft når ektefellen dør. For mange skjer det etter et langt samliv, og ofte med et tungt sykeleie den siste tiden. Gjenlevende ektefelle er sliten, lei seg og livssituasjonen forandres dramatisk. På toppen av det hele må gjenlevende ta stilling til vanskelige spørsmål knyttet til arv og skifte - deriblant om man skal sitte i uskiftet bo.

For noen er det en stor tilleggsbelastning som det ikke er krefter til å ta grundig, og det er lett å ende med dårlige valg. For andre er det nyttig å ha noe konkret å arbeide med som fyller tankene deler av tiden. Uansett hvilket utgangspunkt man har, hvor sliten man er og hvilke grep man har tatt før den første ektefellen døde, er det noen felles rettslig utgangspunkter alle må forholde seg til når ektefellen dør.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.