Flytte utenlands? Pass på trygde- og skattefellene

Ønsker du å flytte utenlands og ta jobb, pensjon eller andre Nav-ytelser med deg? Avhengig av hvilket land du skal bo i kan det være forskjellige regler å forholde seg til.

FLYTTE TIL UTLANDET: Å velge å bo i utlandet kan påvirke blant annet ditt medlemskap i Folketrygden. Les deg derfor opp på reglene før du flytter - ikke minst hvis du skal bo utenfor EØS. Her fra Benidorm i Spania. Foto: NTB
FLYTTE TIL UTLANDET: Å velge å bo i utlandet kan påvirke blant annet ditt medlemskap i Folketrygden. Les deg derfor opp på reglene før du flytter - ikke minst hvis du skal bo utenfor EØS. Her fra Benidorm i Spania. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det kan være mange årsaker til at man ønsker å flytte utenlands, enten hele eller deler av året. Men at dette er noe flere og flere pensjonister velger, er helt klart: Antallet norske alderspensjonister som bor i utlandet har steget med hele 54,8 prosent siden 2012, ifølge Nav.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.