Folketrygd arbeid i utlandet

Flytte hjemmekontoret til utlandet? Unngå å miste rett til folketrygden

Det er fristende å flytte hjemmekontoret til sydligere strøk, men reiser du uten å ha orden i papirene kan du få store problemer hvis du blir syk.

DEN FRANSKE RIVIERA: Kanskje du drømmer om hjemmekontor i Nice? Det er mulig å flytte hjemmekontoret til sydligere strøk, men sørg for å ha kontroll på regelverk for folketrygd før du reiser. Foto: NTB Scanpix
DEN FRANSKE RIVIERA: Kanskje du drømmer om hjemmekontor i Nice? Det er mulig å flytte hjemmekontoret til sydligere strøk, men sørg for å ha kontroll på regelverk for folketrygd før du reiser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den største fallgruven er at folk ikke har tenkt å bosette seg, men jobber for norsk arbeidsgiver i et annet land. De tenker at de betaler skatt til Norge som før, at de er norske og forventer at staten må ordne opp med trygd og sånne ting, sier Oddgeir Wik, skatterådgiver i Deloitte Advokatfirma til Vi.no.

Så enkelt er det imidlertid ikke. Opplever du å bli syk på hjemmekontoret i utlandet kan du få det vanskeligere enn forventet.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.