Plantebasert melk

Feil valg av kan gi mangel på viktige næringsstoffer

Havremelk, mandelmelk og soyamelk: Stadig flere velger å bytte ut kumelk med plantebaserte alternativer, og utvalget i butikkene har eksplodert. Men er det egentlig sunt? Og hvilken type bør du velge? Svaret er kanskje ikke det du tror.

PLANTEBASERT MELK: Det dukker stadig opp nye varianter av plantebasert melk i butikkhyllene, og mange av dem er gode alternativer til vanlig kumelk. Men det er noen ting det er viktig å være klar over før du velger. Foto: NTB
PLANTEBASERT MELK: Det dukker stadig opp nye varianter av plantebasert melk i butikkhyllene, og mange av dem er gode alternativer til vanlig kumelk. Men det er noen ting det er viktig å være klar over før du velger. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å legge om til et mer plantebasert kosthold kan være bra for både helse, klima og dyrevelferd. Her i Norge har det tradisjonelle kostholdet inneholdt en relativt høy andel melk og meieriprodukter sammenlignet med andre land, men de siste årene har stadig flere valgt å begrense inntaket av kumelk og heller erstatte det med andre alternativer. For noen handler det om allergi eller intoleranse, noen ønsker en mer miljøvennlig livsstil, mens andre mener det er sunnere og gir bedre helse.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.