Quinoa

Et bedre alternativ enn potet, ris og pasta?

Det lille frøet er næringsrikt og inneholder et stort spekter av stoffer som vitaminer, mineraler, kostfiber, sunne fettsyrer og protein. Men bør man vrake potet, ris og pasta for quinoa?

SUNT TILBEHØR: Quinoa er sunt og anvendelig - men bør du vrake poteten av den grunn? Les ekspertens råd. Foto: NTB
SUNT TILBEHØR: Quinoa er sunt og anvendelig - men bør du vrake poteten av den grunn? Les ekspertens råd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ofte handler det å spise sunt om å kutte ut mat og snacks som inneholder mye sukker, salt og mettet fett - som godteri, potetgull og hurtigmat. Samtidig kan det være vel så lurt å fokusere på hva man bør spise mer av.

Vi.no har tidligere skrevet om fem matvarer som man gjerne kan spise mer av på grunn av matvarenes gunstige næringsinnhold.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.