På 1800-tallet var poteten mathistoriens uovertrufne helt. Den kunne dyrkes i kjølig klima, ga store avlinger og gjorde stor befolkningsvekst mulig. Den ga nok vitamin C til å hindre skjørbuk, og var som helter flest redningen i krisetider. Etter at poteten ble utbredt i Norge, økte befolkningen som kjent i den grad at det etter hvert ble for mange munner å mette. Derav utvandringen til Amerika, kontinentet poteten opprinnelig kom fra. Men det er en annen og smått ironisk side av soga.
Artikkelen krever Vi pluss abonnement
Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +
Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.