Minstepensjon fra Nav

Er du i faresonen for å bli minstepensjonist? Her får du svar

Hvem har størst risiko for å bli minstepensjonist: Den uføre eller den med nesten 20 år i arbeidslivet? Svaret kan overraske deg. Og for deg som lurer: Vi forteller deg hvordan du selv kan sjekke om nettopp du er i faresonen.

MINSTEPENSJON? Vi forteller deg hva som ofte kjennetegner dagens minstepensjonist - og hvordan du kan sjekke om du er i faresonen. Foto: NTB/Shutterstock
MINSTEPENSJON? Vi forteller deg hva som ofte kjennetegner dagens minstepensjonist - og hvordan du kan sjekke om du er i faresonen. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 134 400 minstepensjonister (minste pensjonsnivå) i Norge - og i tillegg er det 51 800 med garantipensjon.

Man blir ikke rik av å være minstepensjonist i dag:

Minste pensjonsnivå for enslige nå, er 223 191 kroner. Med de nye reglene for regulering av pensjoner vil dagens 50-åring få 196 380 kroner å leve for, dersom hun går av med minstepensjon som 67-åring.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.