Endring av arbeidsoppgaver: Ikke fritt frem for arbeidsgiver

Se hvorfor det ikke er fritt fram for arbeidsgiver å gjøre store endringer i arbeidsforholdet.

STYRINGSRETT: Selv om arbeidsgiver har styringsrett, er det ikke slik at arbeidsoppgaver fritt kan endres. Illustrasjonsfoto: NTB
STYRINGSRETT: Selv om arbeidsgiver har styringsrett, er det ikke slik at arbeidsoppgaver fritt kan endres. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Mange arbeidsgivere tror at de, uten arbeidstakers samtykke, kan gjøre betydelige endringer i arbeidstakers arbeidsoppgaver, arbeidstid, arbeidssted, lønn og pensjon. Dette kan koste arbeidsgiver dyrt. I denne artikkelen beskrives et eksempel fra virkelighetens verden hvor en arbeidsgiver ikke likte at en eldre ansatt tok initiativ til å etablere et tillitsmannsapparat i bedriften og straffet vedkommende ved å endre arbeidsoppgavene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.