Endre vaner? - Slik gir du deg selv flere sjanser til å lykkes

Har du dårlig erfaring med å få gjennomført planer om ryddigere hjem eller sunnere livsstil? Ekspertene mener du kan ta i bruk mandagene for å få til en varig endring. Her er deres beste råd for å lykkes.

ENDRE VANER: Psykolog Sunniva Kleiven Itland forteller at det er lurt å gå seg selv flere sjanser til å lykkes. - Dette er i tråd med det vi vet om vaneendring, sier Kleiven Itland ved Metakognitiv Terapi Oslo. Foto: Meta-kognitiv Terapi
ENDRE VANER: Psykolog Sunniva Kleiven Itland forteller at det er lurt å gå seg selv flere sjanser til å lykkes. - Dette er i tråd med det vi vet om vaneendring, sier Kleiven Itland ved Metakognitiv Terapi Oslo. Foto: Meta-kognitiv Terapi Vis mer
Publisert

Ofte starter det nye året med at en del av oss vil gjøre større livsendringer. Men skal vi tro den amerikanske kampanjen «Healthy Monday Reset» kan man derimot innføre en «ny frisk» på mandager - og dermed har du 52 muligheter i året til å lykkes.

Det er det ideelle folkehelse-initiativet The Monday Campaign som står bak oppfordringen som setter av den første dagen i hver uke til forbedring av helsa. Dette fordi forskning viser at mandag er en spesielt god dag å gjøre endringer på.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.