Pensjon

Eksen kan arve pensjonen din. Slik hindrer du det

Visste du at din tidligere ektefelle kan arve pensjonen din hvis du faller fra? Her får du vite hva du kan gjøre med det.

RETT PÅ EKTEFELLEPENSJON? Ekteskapet kan ha tatt slutt for veldig lenge siden, men det er ofte slik at en tidligere ektefellen kan ha rett på den største delen av ektefellepensjonen. Foto: Shutterstock NTB
RETT PÅ EKTEFELLEPENSJON? Ekteskapet kan ha tatt slutt for veldig lenge siden, men det er ofte slik at en tidligere ektefellen kan ha rett på den største delen av ektefellepensjonen. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du eller ektefellen din vært gift tidligere, kan store deler av ektefelle- eller etterlattepensjonen tilfalle eksen - selv om dette ekteskapet ble avsluttet for veldig mange år siden.

Det kan være gode grunner til at du ikke vil at din tidligere ektefelle skal arve pensjonen din hvis du skulle falle bort. Kanskje har dere en dårlig relasjon?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

PRØVETILBUD

1,- / 1 måned

ABONNER PÅ VI PLUSS NÅ

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,- / 1 år

ÅRSABONNEMENT

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer