Pensjon

Eksen kan arve pensjonen din. Slik hindrer du det

Visste du at din tidligere ektefelle kan arve pensjonen din hvis du faller fra? Her får du vite hva du kan gjøre med det.

RETT PÅ EKTEFELLEPENSJON? Ekteskapet kan ha tatt slutt for veldig lenge siden, men det er ofte slik at den tidligere ektefellen kan ha rett på den største delen av ektefellepensjonen. Foto: Shutterstock NTB
RETT PÅ EKTEFELLEPENSJON? Ekteskapet kan ha tatt slutt for veldig lenge siden, men det er ofte slik at den tidligere ektefellen kan ha rett på den største delen av ektefellepensjonen. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du eller ektefellen din vært gift tidligere, kan store deler av ektefelle- eller etterlattepensjonen tilfalle eksen - selv om dette ekteskapet ble avsluttet for veldig mange år siden.

Det kan være gode grunner til at du ikke vil at din tidligere ektefelle skal arve pensjonen din hvis du skulle falle bort. Kanskje har dere en dårlig relasjon?

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.