Forsikring og pensjon

Eksen kan arve alle pengene - og du får ingenting

Ved et dødsfall vil forsikringen eller pensjonen gå til den som står oppført som begunstiget, selv om dette er en ekskone, tidligere samboer eller liknende - og nærmeste familie kan bli sittende med ingenting.

EKSEN KAN ARVE ALT: Det kan være spesielle forhold som gjør det viktig å skrive en begunstigelse - men har du først satt et navn på papiret så må du følge opp. Det vil ha stor påvirkning for de som er igjen når du dør. Foto: Shutterstock/NTB
EKSEN KAN ARVE ALT: Det kan være spesielle forhold som gjør det viktig å skrive en begunstigelse - men har du først satt et navn på papiret så må du følge opp. Det vil ha stor påvirkning for de som er igjen når du dør. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pass på hvem som får pengene etter deg når du dør: Livsforsikringen eller pensjonen går til den som er «begunstiget» i avtalen.

- Fra tid til annen er vi borti kjedelige saker, der livsforsikringen står på en helt annen den familien trodde, og familien ikke får noenting, sier pensjonsekspert Stian Revheim i DNB.

Det er den som står som begunstiget i avtalen som arver midlene, uavhengig om denne personen fortsatt er en del av avdødes liv.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.