Tilsetningsstoffer

E-stoffene som ekspertene advarer mot

Det kan lønne seg å lese ingredienslista på matvarene og styre unna spesielt enkelte tilsetningsstoffer, ifølge ekspertene. Økt kreftfare og endring i tarmbakteriene kan være noe av risikoen ved å få i seg stoffene.

E-STOFFER: Ingredienslista røper om matvaren inneholder e-stoffer det er verdt å være obs på. Foto: Berit B. Njarga
E-STOFFER: Ingredienslista røper om matvaren inneholder e-stoffer det er verdt å være obs på. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Jevnlig dukker det opp nye diskusjoner rundt tryggheten til forskjellige tilsetningsstoffer som brukes i matvarer vi spiser, fordi de i verste fall kan påvirke helsa vår.

Fire slike tilsetningsstoffer har den siste tiden blitt omtalt av eksperter, eller har havnet i søkelyset som problematiske for helsa - av forskjellige årsaker.

Her ser du hvilke det gjelder, og hvorfor ekspertene anbefaler at man er forsiktig med inntak av nettopp disse tilsetningsstoffene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.