Tabusykdommer

- Du skal alltid søke hjelp, selv om det er pinlig eller for intimt å snakke om

Problemer med psyken og tarmene, underliv og misbruk. Dette er bare noen av temaene vi ikke tør å ta opp med legen vår.

SPØR LEGEN: Til tross for at mange av de tabubelagte plagene anses som folkesykdommer, er det mange som gruer seg for å ta det opp med legen. Foto: NTB
SPØR LEGEN: Til tross for at mange av de tabubelagte plagene anses som folkesykdommer, er det mange som gruer seg for å ta det opp med legen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Omtrent en tredel av oss får en eller annen psykisk sykdom i løpet av livet, og nesten like mange lider av tarmproblemer. Da skulle man kanskje tro at dette var noe som var enkelt å snakke om. Noen har overhodet ikke problemer med å prate om de klassiske tabu-sykdommene. Mens andre får det ikke til – ikke engang med sin egen lege. Konsekvensen er underdiagnostisering og underbehandling av lidelser som enkelt lar seg behandle.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.