Trening og helse

Du kommer langt med vanlig hverdagsmosjon

Akkurat passe er nok. Men noen ganger fungerer «less is more» best. Professor og forsker Fredrik Nyström mener at du kan bli friskere av å gjøre mindre.

TRENING INGEN MIRAKELKUR: Lege og forsker Fredrik Nyström er ikke enig i at trening er en mirakelkur mot nær sagt alt. Han anbefaler at man finner gleden i hverdagsmosjonen som gjør deg glad. Foto: Peter Cederling
TRENING INGEN MIRAKELKUR: Lege og forsker Fredrik Nyström er ikke enig i at trening er en mirakelkur mot nær sagt alt. Han anbefaler at man finner gleden i hverdagsmosjonen som gjør deg glad. Foto: Peter Cederling Vis mer
Publisert

Rakk ikke du å få i deg nok grønnsaker? Kom du ikke opp i 10 000 skritt i dag, heller? Slapp av, det er ingenting å bekymre seg for. Det mener Fredrik Nyström, som har forsket på risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer, fedme og diabetes i over 20 år.

I boken sin «Radikalt lagom», stiller han spørsmål ved mange av våre vanligste og mest velmenende helseråd. Som for eksempel at overvekt er farlig og at vi må trene mer for å holde oss friske.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.