Pensjon

Du kan miste pensjonsretten: Her er alt du må vite om ektefellepensjon

Slik finner du ut om du kan ha rett på ektefellepensjon - og hva du egentlig må gjøre for å få det.

PENSJON ETTER EKTEFELLENS DØD? Det er flere ting som kan gjøre at du likevel ikke får ektefellepensjon - selv om du trodde du skulle få det. Vi forteller deg hva du må gjøre for å få ektefellepensjon - og hva som kan gjøre at du kan gå glipp av det. Foto: Shutterstock/NTB
PENSJON ETTER EKTEFELLENS DØD? Det er flere ting som kan gjøre at du likevel ikke får ektefellepensjon - selv om du trodde du skulle få det. Vi forteller deg hva du må gjøre for å få ektefellepensjon - og hva som kan gjøre at du kan gå glipp av det. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan kan du vite om du kan ha rett på ektefellepensjon, hvem som skal gi deg det - og hvor du kan henvende deg for å finne ut av det?

Kanskje tror du at du vil få ektefellepensjon - men så oppfyller du likevel ikke alle kravene? Vi forteller deg alt om hva som kan gjøre at du ikke får ektefellepensjon.

Et eksempel er enken som trodde hun skulle få ektefellepensjon - men så hadde ektemannen vært for gammel da de giftet seg. Dermed fikk hun ingenting.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.