Kosthold og helse

Disse matvarene bør du spise mer av

Lei av fokuset på alt du ikke burde spise? Flytt i stedet blikket til det du bør spise mer av! Her er fem matvarer du med god samvittighet kan spise mye oftere enn i dag.

JA-MAT: Sunn mat trenger verken være smakløst eller kjedelig - snarere tvert imot. Men hva du velger å legge på tallerkenen kan ha stor betydning for helsa di. Foto: NTB
JA-MAT: Sunn mat trenger verken være smakløst eller kjedelig - snarere tvert imot. Men hva du velger å legge på tallerkenen kan ha stor betydning for helsa di. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kostholdet vårt har stor påvirkning på helsa. Både hva du spiser, og hva du ikke spiser, påvirker blant annet immunforsvaret ditt, kolesterolnivået og hjerte- og karhelsa di.

Det er kjent stoff for de aller fleste: Først og fremst bør vi unngå å spise for mye sukker, salt, mettet fett og rødt kjøtt. Litt er ikke nødvendigvis et problem - når det er snakk om usunn mat er det i stor grad et spørsmål om mengder.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.