Sykehjem og eldreomsorg

Dette må du betale for en sykehjemsplass

Havner du på sykehjem, vil prisen du må betale beregnes ut fra din økonomi. Men hva kan kommunen egentlig ta for en sykehjemsplass? Hvor stor forskjell kan det være fra kommune til kommune? Og kan kommunene kreve betaling basert på inntekt og sparepenger?

INNTEKTER GÅR TIL KOMMUNEN: Det er kommunene som tar betalt for sykehjemsplasser - og egenandelen beregnes ut fra alt du har av inntekter. Men hva regnes egentlig som «inntekter»? Og hva kan prisen på en sykehjemsplass bli? Foto: NTB
INNTEKTER GÅR TIL KOMMUNEN: Det er kommunene som tar betalt for sykehjemsplasser - og egenandelen beregnes ut fra alt du har av inntekter. Men hva regnes egentlig som «inntekter»? Og hva kan prisen på en sykehjemsplass bli? Foto: NTB Vis mer
Publisert

For å ta det siste først, svaret er ja: Kommunen kan ta av sparepengene dine - dersom det er snakk om en viss form for privat pensjonssparing.

Det viser en kartlegging Vi.no har gjort av betaling for sykehjemsplass eller andre omsorgsboliger. I denne artikkelen forklarer vi hvordan betalingen beregnes og hvilke deler av din økonomi de egentlig kan ta med i beregningen - og i hvor stor grad kommunene selv kan bestemme hva de vil ta i egenandeler fra innbyggerne sine.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.