Høreapparat, behandling, hjelpemidler og trening

Dette kan hjelpe mot tinnitus

Ubehandlet hørselstap kan bidra til å opprettholde tinnitus-plager. Her er hjelpemidlene og behandlingen som kan gjøre tinnitusen bedre.

ØRESUS? Da kan det hjelpe å bruke annen lyd rundt deg for å minske kontrasten mellom miljølyd og tinnitus. Så det å høre på radio eller en lydgenerator som har bølgelyder eller andre behagelige lyder, kan hjelpe. Foto: Shutterstock/NTB
ØRESUS? Da kan det hjelpe å bruke annen lyd rundt deg for å minske kontrasten mellom miljølyd og tinnitus. Så det å høre på radio eller en lydgenerator som har bølgelyder eller andre behagelige lyder, kan hjelpe. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mange har fått høre av legene eller andre i helsesystemet at de bare må leve med det, og det er mange katastrofehistorier om tinnitus som bidrar til å gjøre folk redde, sier audiopedagog Martin Wold, som jobber med mestringskurs for tinnitus ved rehabiliteringssenteret til Hørselshemmedes Landsforbund, HLF Briskeby.

Han forteller at det er mange muligheter til å få hjelp, både i form av fysiske hjelpemidler og behandling. Og det er viktig at man får hjelp:

- Man kan oppleve en betydelig bedring i tinnitusen dersom man får hjelp og behandling. Men det er også slik at man kan oppleve en forverring dersom man ikke får den hjelpen, uttaler Henrik Peersen, generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).

Hjelpemidler

Hørselstap kan være årsaken til at tinnitus oppstår. Derfor er det viktig å få hjelp for hørselstapet: Ifølge ekspertene kan det bidra til å opprettholde tinnitus-plager dersom du går du med et ubehandlet hørselstap over tid.

En spesialist vil kunne hjelpe deg med fysiske hjelpemidler:

1: Høreapparat:

Dersom man opplever tinnitus i kombinasjon med hørselstap, kan et veltilpasset høreapparat som forsterker omgivelseslyder, gjøre at tinnitus oppleves svakere, ifølge St. Olavs Hospital i Trondheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.