Skattemelding

Dette bør godt voksne og pensjonister sjekke i skattemeldingen

– Glemte fradrag gir økt skatt, og utelatte inntekter kan medføre tilleggsskatt, sier skatteekspert. Se rådene om hva du bør sjekke i skattemeldingen og se og hva eventuelle forglemmelser kan bety i tapte kroner og øre – eller bli en gevinst om du passer på.

RETT SKATT? Glemte fradrag gir økt skatt, sier advokat Trond Olsen i Skattebetalerforeningen. Og ja, helt enkle endringer kan spare deg for mange tusenlapper. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Skattebetalerforeningen
RETT SKATT? Glemte fradrag gir økt skatt, sier advokat Trond Olsen i Skattebetalerforeningen. Og ja, helt enkle endringer kan spare deg for mange tusenlapper. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Skattebetalerforeningen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Selv om det meste er forhåndsutfylt i skattemeldingen, er det likevel viktig å sjekke at all informasjon er riktig. På den måten sikrer du deg at alle fradrag og inntekter er med. Glemte fradrag gir økt skatt, og utelatte inntekter kan medføre tilleggsskatt, sier advokat Trond Olsen i Skattebetalerforeningen.

Vi har fått eksperttipsene om hva du bør sjekke i skattemeldingen og hva tabbene kan koste deg i tapte kroner og øre – eller helst: Hva du kan tjene på de smarte rådene.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.