Fordeler med e-sigaretter

Det viktige som e-sigarett-rapporten unnlater å fortelle

Forsker mener en fersk rapport som sier at e-sigaretter kan være helseskadelige, kan føre til at røykere velger bort et mindre helseskadelig alternativ. Her forteller han det viktige som FHI-rapporten unnlater å informere om.

VANLIG SIGARETT ELLER E-SIGARETT? - Røykerne overdriver risiko ved damping når den sammenliknes mot røyking. Disse feiloppfatningene kan i verste fall frata røykerne et motiv for et skadereduserende produktbytte, hevder forsker. Foto: NTB
VANLIG SIGARETT ELLER E-SIGARETT? - Røykerne overdriver risiko ved damping når den sammenliknes mot røyking. Disse feiloppfatningene kan i verste fall frata røykerne et motiv for et skadereduserende produktbytte, hevder forsker. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Ved å unnlate å sammenlikne risikoen ved e-sigarettbruk med vanlige sigaretter, fratas røykerne et motiv for skadereduserende bytte, mener Karl Erik Lund, seniorforsker ved Avdeling for rusmidler og tobakk ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.