Villris, byggris, bulgur, couscous, quinoa

Det sunneste alternativet til ris

Om du bytter ut den hvite risen med andre alternativer kan det være gunstig både for kolesterolet og vekta. Her er en oversikt over de sunneste variantene - spesielt én av dem kan gi deg flere helsefordeler.

SUNT OG GODT: Hvit ris har fått mange sunne konkurrenter i butikkhyllene de siste årene. Spesielt én av dem utpeker seg med en rekke helsegunstige egenskaper. Foto: NTB
SUNT OG GODT: Hvit ris har fått mange sunne konkurrenter i butikkhyllene de siste årene. Spesielt én av dem utpeker seg med en rekke helsegunstige egenskaper. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har skjedd noe med norske matvaner. Da vi var barn, var ris ris: Hvit, nøytral på smak og uten særlig mange konkurrenter i butikkhyllene.

I dag har risen fått selskap av mange hyllemeter med alternativer: Villris, fullkornris, byggris, bulgur, couscous og quinoa, for å nevne noen. Og stadig flere kommer til.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.