- Det er visse utfordringer med fedre på 50-60+

Eldre menn som faller for yngre kvinner og blir fedre igjen bunner mye i evolusjonsbiologien, mener Bianca Schmidt og Håkon Aars. Men det kan være krevende å bli far til små barn når man har bikket femti.

FAR I VOKSEN ALDER: Generelt sett er det mannen som er eldst i et heterofilt forhold, og mange får familie nummer to i godt voksen alder. Her diskuterer ekspertene Bianca Schmidt og Håkon Aars utfordringer knyttet til dette. Foto: Britt K. Andersen
FAR I VOKSEN ALDER: Generelt sett er det mannen som er eldst i et heterofilt forhold, og mange får familie nummer to i godt voksen alder. Her diskuterer ekspertene Bianca Schmidt og Håkon Aars utfordringer knyttet til dette. Foto: Britt K. Andersen Vis mer
Publisert

I evolusjonspsykologien er det noe som kalles «male older»-effekten i partnerreferanser: Mannen er som oftest den eldste i heteroseksuelle forhold. Og mange menn starter på nytt i godt voksen alder med en yngre kvinne.

Det kan by på enkelte utfordringer, tror lege Håkon Aars og Bianca Schmidt, som er sexolog og parterapeut.

Her diskuterer de to ekspertene hvordan aldersforskjell kan være en faktor i et forhold, og at det å være godt voksen mann som går igang med runde to kan påvirke forholdet på flere forskjellige plan.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.