Arv

Det er ingen arveavgift i desember 2022. Men er dette den siste julen uten?

I slutten av 2022 er det ingen arveavgift, samtidig vet man ikke når en arveavgift eventuelt kan komme tilbake - eller i hvilken form. Bør du vurdere å overføre noen av dine verdier nå – kanskje allerede før nyttår?

ARVEAVGIFT: Når kommer en arveavgift tilbake, og bør du vurdere å gi forskudd på arv allerede før nyttår? Dette sier eksperten. Foto: NTB
ARVEAVGIFT: Når kommer en arveavgift tilbake, og bør du vurdere å gi forskudd på arv allerede før nyttår? Dette sier eksperten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå ni år siden arveavgiften ble fjernet i Norge. Siden 1. januar 2014 har vi kunnet overføre verdier til neste generasjon, uten at det utløser skatt eller arveavgift. Frem til og med 2013 var det arveavgift på arv og på gaver og forskudd på arv mellom nærstående.

Reglene ble endret og justert flere ganger – før hele loven ble fjernet i utgangen av 2013.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.