Spare til pensjon

Det enkle svaret om den beste pensjonssparingen

Vi gir deg ekspertens enkle råd til smart sparing - om du vil spare til pensjon, hytte eller rett og slett handlingsfrihet.

HVA TRENGER DU SOM PENSJONIST? Hvilke ønsker du har for pensjonisttilværelsen og hva du får i pensjoner fra Nav og tjenestepensjon, vil påvirke hva du bør spare selv, som privat pensjonssparing. Men hvor mye og hvordan er det lurt å spare? Det er det faktisk noen enkle svar på. Foto: NTB/Shutterstock
HVA TRENGER DU SOM PENSJONIST? Hvilke ønsker du har for pensjonisttilværelsen og hva du får i pensjoner fra Nav og tjenestepensjon, vil påvirke hva du bør spare selv, som privat pensjonssparing. Men hvor mye og hvordan er det lurt å spare? Det er det faktisk noen enkle svar på. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spare til pensjon, motorsykkel, drømmereisen eller hytte - men vet ikke helt hvordan? Blir du også forvirret av IPS, ASK, fondskonto, pensjonssparing, aksjefond, indeksfond og alle variantene der imellom? Hva er egentlig best? Og må du virkelig forholde deg til det?

Vi har fått ekspertsvarene - som du kan lese enkelt forklart nedenfor. Økonomieksperten er ikke i tvil om hva slags sparing som lønner seg - og beroliger om at det er god tid til å få godt utbytte av sparingen selv om du har rundet gullalderen på 40 eller 50 år.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.