Middelhavskosthold

Derfor er middelhavsdietten så sunn

Hjerneforskeren og ernæringsfysiologen er enige om én ting: Du må vende tallerkenen din mot Middelhavet. Her er deres beste råd for et sunt og godt kosthold.

MIDDELHAVSKOST: Sunt, godt og sosialt - middelhavskostholdet med mye grønnsaker, fisk og olivenolje er det aller sunneste du kan ha på tallerkenen. Godt selskap - og kanskje også en vakker utsikt? - bidrar faktisk også til god helse. Foto: NTB
MIDDELHAVSKOST: Sunt, godt og sosialt - middelhavskostholdet med mye grønnsaker, fisk og olivenolje er det aller sunneste du kan ha på tallerkenen. Godt selskap - og kanskje også en vakker utsikt? - bidrar faktisk også til god helse. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Middelhavskosten er rik på matvarer og næringssstoffer vi gjerne kan spise mer av, og inneholder samtidig ikke for mye av det vi bør begrense inntaket av, sier Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog og daglig leder av nettstedet Bramat.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.