Pensjon

Deltid med mye ekstravakter og overtid? Kan koste deg hundretusener i tapt pensjon

Deltidsarbeid sammen med ekstravakter og overtidsarbeid kan ha store konsekvenser for hvor mye du får i pensjon, både for deg som jobber i offentlige etater og du som jobber i privat næringsliv. Se hvor mye du kan tape her.

DÅRLIGERE PENSJON MED OVERTIDSARBEID: Du kan tape mange hundre tusen i pensjon dersom du jobber deltid med mye ekstravakter og overtid - kontra å jobbe i en høyere stillingsprosent. Problemet er at overtid ikke regnes som lønn i beregning av tjenestepensjon. Foto: Shutterstock/NTB
DÅRLIGERE PENSJON MED OVERTIDSARBEID: Du kan tape mange hundre tusen i pensjon dersom du jobber deltid med mye ekstravakter og overtid - kontra å jobbe i en høyere stillingsprosent. Problemet er at overtid ikke regnes som lønn i beregning av tjenestepensjon. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25 prosent av norske arbeidstakere jobber deltid - og ser vi kun på kvinnene, er det drøye 36 prosent som jobber deltid.

Men jobber du deltid og med mye ekstravakter og overtid i tillegg - eller får du mye bonus i tillegg til lønn, kan dette ha stor konsekvens for på hva du får i alderspensjon. Det kan også ha stor innvirkning på for hva du kan få i uførepensjon og uføretrygd dersom det skulle bli nødvendig:

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.