Mobilbruk i parforhold

Bruker partneren din mer tid på mobilen enn på deg?

For eldre som ikke lenger går på jobb hver dag blir kontakten i parforholdet enda viktigere for å føle seg sett. Da kan partneres skjermbruk bli et problem for forholdet. Les psykologens råd dersom du opplever dette som en utfordring i ditt forhold.

IKKE FOKUS PÅ TID SAMMEN: Du skal bare sjekke innom Facebook en liten tur eller sveipe innom nettavisene. Du tror at du fortsatt er til stede, men det er ikke slik det oppleves for partneren din. Foto: NTB Shutterstock
IKKE FOKUS PÅ TID SAMMEN: Du skal bare sjekke innom Facebook en liten tur eller sveipe innom nettavisene. Du tror at du fortsatt er til stede, men det er ikke slik det oppleves for partneren din. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Kvelden er kommet og det er fristende å ta et glass vin sammen med sin bedre halvdel. Stemningen er god helt til det tikker inn en melding på en skjerm og den ene forsvinner inn i en annen verden. Ifølge psykolog Line Marie Warholm er det ikke uvanlig at par sitter sammen med hver sin skjerm og glass med vin.

- I utgangspunktet er de sammen, men mister kontakten med hverandre. Det er et tema jeg ser går igjen hos godt voksne par. Det blir tatt opp som et problem at den ene bruker mye tid på mobiltelefon og iPad, sier Warholm til Vi.no.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.