Paracetamol eller ibuprofen?

Bruker du smertestillende? Her er bivirkningene mange ikke vet om

- Bruk av smertestillende er ikke er noe du skal ta lettvint. Men mange tror det er like ufarlig som sjokolade.

ELDRE MER FØLSOMME: Høyt forbruk av smertestillende som Ibux, Paracet og tilsvarende, kan øke faren for blant annet hjerteinfarkt og slag, som eldre generelt er mer i risikosonen for. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ELDRE MER FØLSOMME: Høyt forbruk av smertestillende som Ibux, Paracet og tilsvarende, kan øke faren for blant annet hjerteinfarkt og slag, som eldre generelt er mer i risikosonen for. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette sier Siv Skarstein, førsteamanuensis ved Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, OsloMet. Hun jobber blant annet med fagene smerte, smertemestring og smertestillende medikamenter.

En del helseforhold som er mer vanlig for eldre, løses av mange med bruk av smertestillende. Men dette kan ha alvorlige bivirkninger som kan true både liv og helse. Spesielt farlig er det med høyt forbruk av ibuprofen. Og eldre kan være mer følsomme for medisiner enn yngre.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.